sâmbătă, 1 decembrie 2012

FOR SALE


         Suna ciudat : “a cumpara o femeie”. O femeie care sa faca ce vrei tu, sa-ti indeplineasca toate dorintele , care sa fie a ta, cu care sa poti face ce vrei , pentru ca ai platit pentru ea. Exista oare placere  in a cumpara un om? Exista placere in a te vinde? Sau totul e din obligatie, unul obligat sa faca asta ca sa-si indeplineasca un vis , doua trei si celalalt pentru a-si trai viata?

        Intri in magazin…sunt insirate frumos pe raft…dupa culorile ochilor…studiezi, analizezi, uneori poti sa si probezi…o iei la sub brat. Ti-o impacheteaza frumos in matasuri scumpe. Cateodata primesti si accesorii…tot contra cost. Platesti si iti iei restul  : cinci monede , ovatiile celor din jur si certificatul de garantie. Acum e a ta. Simplu nu? Functioneaza perfect,  iti zambeste in fiecare dimineata si nu a auzit niciodata de cuvantul  “nu”.  Spune “Te iubesc” in mod suav doar daca o alimentezi cu monede …la fel ca automatele de cafea. Ce ti-ai putea dori mai mult? Ti ai fabricat o poveste frumoasa si ai trecut peste castingul obsitor, peste cafelele baute in doi ore intregi, peste plimbarile prin parc, peste efortul de-a dreptul titanic de a o cunoaste.  Gata ti-ai pus semnatura pe contractul cu fericirea vesnica.  O fericire cumparata intre asternuturi impecabile de matase dar care nu se cheltuie in doi
.  
      Daca probabil ar exista un astfel de magazin, ma gandesc ca ar trebui sa aiba si raionul “solduri” si cel “noutati”… pentru ca femeile pe care nu le-a cumparat nimeni zac prafuite in vreun colt de raft si palesc in fata stralucirii celor expuse frumos in vitrina. Am curajul sa fac o comparatie cu telefoanele mobile.  Va amintiti telefoanele Nokia display-ul verde , simplisime?. Acum zac prafuite in depozite pentru ca nimeni nu le mai vrea. ..le poti lua gratis sau costa doar 1 cent…in schimb platim preturi enorme pentru smartphone-uri colorate, cu zeci de aplicatii , si care ne zambesc  prin reclame insirate pe toate zidurile.  Suntem atenti la detalii, analizam functii, comparam date tehnice si constatam uneori la final ca putem folosi vechiul nokia  o saptamana intreaga fara sa fie nevoie sa-l alimentam la priza ….nu cateva ore.
        Am cunoscut femei frumoase, de-a dreptul angelice care se tarasc de la un compromis la altul, osciland intre cel care plateste mai mult si cel pe care il iubesc mai mult. Am cunoscut barbati interesanti si inteligenti care aleg sa “cumpere” prototipul frumusetii feminine pentru ca nu au timp sau pentru ca se multumesc cu o poza imortalizata cu vreun Smena. Barbati care nu stiu ca atunci cand vrei sa “cumperi” femeia vietii tale, ii platesti ei pretul, in zambete , nu in euro. Daca se va lipi de umarul tau de la primul suras , vei stii ca ai facut afacerea vietii tale, cumparand atat de ieftin un lucru atat de pretios : sufletul ei. Atunci vei stii adevarul : ca nu ai cumparat nimic de fapt…ca ti l-a oferit tie, fara sa astepte nimic in schimb. Femeile care se lasa cumparate in schimb, semneaza cel mai dureros contract din viata lor, fara clauza de reziliere : cel cu nefericirea.

     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu